De stationsomgeving is aan vernieuwing toe. De aanwezige voorzieningen en de verbinding voor aan- en afrijdend verkeer voldoen niet meer. Als gevolg van de toekomstige mogelijkheid voor inpassing van het Randstadspoor en opwaardering naar de status in de dienstregeling, IC Harderwijk zal het gehele stationsgebied veranderen. De aanwezige voorzieningen en de verbinding voor aan- en afrijdend verkeer voldoen niet meer. De spoorwegovergang in de Stationslaan / Oranjelaan hindert de doorstroming van het verkeer.

Doel van dit project is om een hoogwaardige OV-verbinding te creëren die de binnenstad van Harderwijk en belangrijke faciliteiten verbindt met de omgeving.*

 Bouw is gestart
Omdat de stationslocatie een belangrijke voorziening is, heeft de gemeente Harderwijk besloten om de geconstateerde knelpunten op te lossen en het gebied op te waarderen naar een hoogwaardige openbaar vervoersvoorziening. Met dit project werkt de gemeente Harderwijk samen met ProRail en NS Stations aan een nieuw stationsgebied, dat straks samen met de historische binnenstad het nieuwe centrum van Harderwijk vormt. Het omvat een totaal aan projecten waarin nieuwe infrastructuur, horecagelegenheden, fietsenstallingen, parkeervoorzieningen en een dynamisch busstation een plaats krijgen.

klik op foto voor vergroting

overzicht-stationsgebied.-harderwijk

*BLVC Westeinde Harderwijk 2015 (Stationsomgeving) 

Copyright © 2023 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates