Goedkoop Fietsparkeren NS Station Harderwijk

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

thumb_fietsenstalling-751-harderwijk_ns-bDe prijs van het abonnement voor de overdekte en bewaakte fietsenstalling is vanaf 1 september drastisch omlaag gegaan. Al 36 nieuwe abonnees hebben hier gebruik van gemaakt. Een jaarabonnement kost niet langer € 99,- maar slechts € 25,-. Dus voor omgerekend twee euro per maand staat uw dure fiets een jaar lang bewaakt en droog vlakbij het perron.

 

Provincie
De prijsverlaging met 75 procent is een gezamenlijk initiatief van NS, de provincie Gelderland en de gemeente Harderwijk. Hiermee willen zij treinreizigers stimuleren met de fiets naar het station te komen. De provincie Gelderland stelt voor dit project 50.000 euro beschikbaar.


De maatregelen minimaliseren voor de forens het risico van diefstal van de fiets. Ze leveren ook een bijdrage aan een vergroting van de stallingcapaciteit. Terwijl de 1100 onbewaakte plaatsen vaak niet voldoende lijken, blijven momenteel ruim driehonderd plaatsen in de bewaakte stalling ongebruikt. Abonnementhouders ontvangen een elektronische toegangspas. Het dagtarief voor het bewaakt en overdekt stallen van een fiets blijft € 1,10. Aanmelden voor een jaarabonnement in de overdekte bewaakte stalling kan via www.nsfiets.nl.