Nachtelijke werkzaamheden bij Station Hardewijk (week 28 t/m 31)

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
nachtelijke werkzaamheden station hardewrijk1In de nachten 30 juni 1 en 6 juli worden er werkzaamheden uitgevoerd rondom het station, en in de technische kast die aan de noordzijde (Stationsplein) langs het spoor staat. Tevens gaan de aannemers aan die zijde de bodem injecteren met waterglasinjectie, bronbemaling aanbrengen en damwanden trillen. Zo wordt een waterdichte bouwkuip gebouwd. Het intrillen van de damwanden kan enige trillings- en geluidsoverlast veroorzaken. Er zijn meer nachten gereserveerd om mogelijk te gaan werken. Het is nog niet bekend in welke nachten er precies gewerkt gaat worden. Dit is afhankelijk van onvoorziene werkzaamheden en de daarmee samenhangende definitieve planning. Tijdens de treinvrije periode wordt er met zekerheid, 24uur gewerkt



Gereserveerde nachten voor werkzaamheden

Week 28 - 7 juli 8 juli 13 juli
Week 29 - 14 juli 15 juli 20 juli
Week 30 - 21 juli 22 juli

( nog niet bekend of en welke hinder (stof, geluid, trilling) er zal zijn als er wordt gewerkt.)

Waarom?
Als er ‘s nachts gewerkt wordt, dan is dat omdat het overdag niet kan. Bijvoorbeeld omdat er gedurende het werk geen treinen kunnen rijden, of omdat er doorgewerkt moet worden door onvoorziene omstandigheden. nachtelijke werkzaamheden station hardewrijk2Mochten de nachtelijke werkzaamheden gepaard gaan met hinder, dan zullen wij proberen u hier vooraf over te informeren. 

Treinvrije periode
Tijdens de treinvrije periode van woensdag 29 juli 01:00 tot en met 3 augustus 05:00 uur wordt
onder andere het tijdelijke perron afbreken, de grond afgraven onder het spoor en het tunneldeel inschuiven. De aannemers werken dan dag en nacht aaneengesloten.