voet station tunnel harderwijk3In de dynamiek van het bouwproces kan er nog wel eens iets worden vergeten. Stadspartij Harderwijk Anders heeft, eind vorige maand, college vragen voorgelegd over het ontbreken van een veilige doorgang voor voetgangers bij het vernieuwde NS Station. Bewoners van Harderwijk hebben bij de partij geklaagd over de onlogische situatie voor voetgangers die het station ‘gelijkvloers’ willen passeren. Want hoe moet het wanneer de liften niet werken, wat regelmatig voorkomt vanwege wateroverlast in de liftputten, en mensen met kinderwagen, rollator of een zware koffer op wieltjes naar het perron willen? Komt er een oplossing?

 

Trottoir langs fietspad spoortunnelvoet station tunnel harderwijk2 weinig verlicht
Het is gebruikers van het vernieuwde stationsgebied en de Stadspartij opgevallen dat vanaf de noordzijde een smal trottoir is aangelegd langs het fietspad naar het lagergelegen stationsplateau. De zuidzijde heeft dit niet. Hiermee is volgens de partij een onlogische situatie gecreëerd. “Dit maakt een ‘gewone’ wandeling van de ene zijde naar de andere onmogelijk en lokt uit dat wandelaars aan de zuidzijde gaan lopen op het fietspad”, is de mening van Harderwijk Anders. Daarom heeft Jack van Zunderts namens zijn partij het college gevraagd om alsnog aan de zuidzijde een trottoir aan te leggen.

 

Klagen helpt.
Voordat het antwoord van het college op papier staat is deze week, de aannemer begonnen met de aanleg van het ‘vergeten’ voetpad.  

voet station tunnel harderwijk5

fietsbrug voetbrug station harderwijk

 Reacties   

+1 #2 jeroen 25-12-2016 19:31
Zo zie je maar weer dat het om het stomme geld gaat. Nieuwe station is echt onlogisch gebouwd, en mensen in rolstoel moeten 2x met de lift om bij de trein te kunnen komen! Zelf al meerdere malen meegemaakt dat de lift het niet doet terwijl er iemand in rolstoel de trein moest halen!

Gemeente Harderwijk moest zich tot het bot KAPOT moeten schamen!
Citeer
-3 #1 Joep 16-12-2016 18:25
Wat een muggenschifteri j
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright © 2019 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates